När du ska bygga nytt är det en hel del att tänka på för att du skall få el i rätt tid till din nya anläggning. Nedan har vi sammanställt lite information kring detta. För ytterligare frågor är du välkommen att kontakta vår Tekniska Kundservice på tel. 0175-230 73.

Anlita en behörig elinstallatör

Kontakta en behörig installatör. Denne skickar en föranmälan (se menyn till vänster, för elinstallatörer) till oss fem veckor före önskad anslutning. Kom ihåg att fylla i alla personuppgifter, fastighetsbeteckning och skicka med en situationsplan och en geografisk karta som visar var fastigheten är belägen. Om vi behöver bygga om eller bygga till elnätet kan arbetet med elanslutningen ta längre tid.

Vad kostar det?

För varje ny elanslutning betalar du en anslutningsavgift. Kostnaden beror på vilka förändringar och vilket arbete som måste göras samt på hur stor säkring eller effektbehov (kW) du önskar. Inom detaljplanelagda områden är kostnaden för en normal anslutning upp till och med 25 ampère 26 875 kr inkl moms.

Behöver befintliga elledningar flyttas?

Om det finns elledningar där du tänker bygga kan du få betala för att flytta dem. Kontakta oss för prisuppgift.

Hur nära elledningarna får du bygga?

Det varierar beroende på vilken typ av ledning och transformatorstation det handlar om. Kontakta oss så får du veta vad som gäller i just ditt fall.

Behöver du tillfällig anslutning/byggström?

Kontakta en elinstallatör som skickar in en färdiganmälan på byggskåpet minst sju arbetsdagar innan byggström behövs. Det är viktigt att fastighetsbeteckning följer med färdiganmälan. Byggströmmen levereras vid en plats som vi anvisar i befintligt nät.

Filer